10 Συμβουλές ανακαίνισης προϋπολογισμού – Περιοδικό Old House Journal

10 Συμβουλές ανακαίνισης προϋπολογισμού – Περιοδικό Old House Journal

28 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin

Τα παλιά σπίτια χρειάζονται ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις συστημάτων, οι οποίες δεν είναι φθηνές. Ωστόσο, ένα παλιό σπίτι μπορεί να προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα. Η ποιότητα των υλικών – σκληρό ξύλο, σοβάς τριών στρώσεων, διπλά αναρτημένα παράθυρα, ξύλινη επένδυση – σημαίνει ότι τα στοιχεία διαρκούν και προορίζονται για επισκευή, όχι αντικατάσταση. Μια μη εξοπλισμένη κουζίνα με πολλαπλές επιφάνειες πάγκου και δάπεδο από λινέλαιο είναι πιο οικονομική από τις περισσότερες. Άνετα ατελή, γεμάτα ιστορία, παλιά σπίτια προσφέρονται για το εκλεκτικό μείγμα.

1. Σχεδιάστε τα πάντα εκ των προτέρων

Είναι ο μόνος τρόπος να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και να τον τηρήσετε.

  • Ο προγραμματισμός της σειράς εργασιών αποφεύγει την επανεπεξεργασία, όπως όταν τα όμορφα φινιρίσματα καταστρέφονται από διαρροή οροφής που θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πρώτα.
  • Ερευνήστε τους κωδικούς δόμησής σας: ίσως αυτός ο φεγγίτης είναι πολύ ψηλός, το νέο γκαράζ πολύ κοντά στη γραμμή του ακινήτου.
  • Εάν θέλετε να ενσωματώσετε αντικείμενα που έχουν διασωθεί, χρειάζεστε μετρημένα σχέδια για να τα ενσωματώσετε στη διαδικασία ανακαίνισης ή κατασκευής.
  • Θα αποφύγετε να χρειαστεί να κάνετε επιλογές της τελευταίας στιγμής και να πληρώσετε επιπλέον έξοδα αποστολής.
Για να αποφύγετε τις ανακαινίσεις, μην σκέφτεστε καν τις εσωτερικές εργασίες έως ότου η οροφή είναι σε καλή κατάσταση, επιθεωρηθούν και καθαριστούν οι καμινάδες και προγραμματιστούν προσθήκες.
Φωτογραφία: Eric Roth

Μια συμβουλή που έρχεται χρόνο με το χρόνο: ζήστε στο σπίτι, κατά προτίμηση όλες τις εποχές, πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε μεγάλες αλλαγές. Αυτά περιλαμβάνουν γκρέμισμα τοίχων, μετακίνηση υδραυλικών γραμμών, εκτόξευση της κουζίνας και προσθήκη ακριβών ανακαινίσεων για τις οποίες θέλετε να είστε σίγουροι πριν προσλάβετε έναν σχεδιαστή ή εργολάβο, για να μην αναφέρουμε την έναρξη της κατεδάφισης. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, καθώς παρατηρείτε πώς χρησιμοποιείτε πραγματικά τα νομίσματα, σχεδόν σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη σχετικά με τις πρώιμες υποθέσεις και προκαταλήψεις.

Έχετε ένα γενικό σχέδιο και, στη συνέχεια, αποφασίστε πού θα εξοικονομήσετε χρήματα ή πού θα φιγουράρετε. Μερικές καλές αποφάσεις, που ελήφθησαν νωρίς, θα μπορούσαν να σας προσελκύσουν το καλλιτεχνικό πλακάκι ή την ανακαινισμένη vintage σόμπα που πάντα ονειρευόσασταν. Εξετάστε τα παρεπόμενα έξοδα – ενοικιάσεις σκουπιδιών, άδειες, σύμβουλος χρωμάτων. Θυμηθείτε τον «παράγοντα μανιταριών», καθώς τα έργα αυξάνονται: η ανακαίνιση της κουζίνας σας μπορεί να περιλαμβάνει την ανακαίνιση μιας πυριτιδαποθήκης και την αναβάθμιση της εξωτερικής βεράντας, οπότε προγραμματίστε κάποια χρήματα για αυτά.

Όταν επιλέγετε έναν ανάδοχο, μην επιλέγετε απαραίτητα τη χαμηλότερη προσφορά. μια χαμηλή προσφορά μπορεί να σημαίνει κατώτερη ποιότητα κατασκευής, υλικά, επίβλεψη ή λεπτομέρεια. Όσο πιο λεπτομερής είναι η προσφορά, τόσο πιο πιθανό είναι να καλύψετε (καλά, σχεδόν) τον προϋπολογισμό.

Μια λέξη προσοχής: ενώ σχεδόν όλοι οι αναγνώστες του OHJ κάνουν τουλάχιστον κάποιες εργασίες βελτίωσης του σπιτιού οι ίδιοι, το DIY μπορεί να έχει κάποιο κόστος. Οι εργολάβοι λένε ιστορίες για δουλειές που περιελάμβαναν την επανάληψη της δουλειάς DIY του ιδιοκτήτη του πελάτη, συχνά με υψηλότερο κόστος από ό,τι αν είχαν κληθεί στην αρχή οι επαγγελματίες. Όταν πρόκειται για μεγάλες δουλειές και ειδικά για οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει πραγματική ζημιά αν γίνει λάθος, να είστε ρεαλιστές σχετικά με τις ικανότητες και την υπομονή σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, σκεφτείτε την επένδυση που θα χρειαστεί να κάνετε σε νέα και εξειδικευμένα εργαλεία. Μην ξεχνάτε την ασφάλεια.

2. Αποθήκευση στην κουζίνα

Καλύτερη συμβουλή για τον προϋπολογισμό: μην προσθέτετε τίποτα αν δεν χρειάζεται! Ένας σχεδιαστής μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο αποτελεσματικό. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ντουλάπι ή μια ντουλάπα στο mudroom για περισσότερη αποθήκευση. Εάν είναι δυνατόν, μην μετακινήσετε τις γραμμές υδραυλικών εγκαταστάσεων, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη δαπάνη που κλέβει τον προϋπολογισμό του σχεδιασμού σας.

Σε ένα παλιό σπίτι της Νέας Αγγλίας, ο παλιός νεροχύτης από σχιστόλιθο που βρέθηκε στο υπόγειο καθόταν σε ένα απλό βαμμένο ντουλάπι βάσης στην ανεξοπλισμένη αλλά απόλυτα λειτουργική κουζίνα. Φωτογραφία: Eric Roth

Εκτός εάν δεν μπορούν να διασωθούν, διατηρήστε και αναβαθμίστε τα υπάρχοντα ντουλάπια ή τουλάχιστον μερικά από αυτά. Τα ντουλάπια από ξύλο και MDF μπορούν να βαφτούν ή να φινιριστούν. μπορείτε να προσθέσετε τζάμια στις επάνω πόρτες ή να αλλάξετε το υλικό. Ελέγξτε το κόστος των ντουλαπιών προσθέτοντας ένα ανεξάρτητο κομμάτι ή χτίζοντας μια καλύβα ή συρταριέρα. Τα vintage κομμάτια είναι λιγότερο ακριβά από τα ημι-προσαρμοσμένα ντουλάπια. Χρησιμοποιήστε ανοιχτά ράφια αντί για δεύτερη σειρά κορυφών.

Οι συσκευές μεσαίας τιμής είναι μια χαρά. Τα προσιτά τεχνητά υλικά και τα πλακάκια παραγωγής φαίνονται υπέροχα όταν είναι σωστά λεπτομερείς.

3. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Τα καλά υλικά και η κατασκευή κοστίζουν περισσότερο εκ των προτέρων. Αλλά σχεδόν πάντα εξοικονομούν χρήματα με την πάροδο του χρόνου. Η εργασία ανακαίνισης είναι δαπανηρή σε κάθε περίπτωση και η εργασία είναι ενοχλητική. Μην δημιουργείτε κύκλο επανάληψης.

  • Επιλέξτε μια στέγη μεγάλης διάρκειας, καθώς η εργασία είναι το μεγαλύτερο μέρος του κόστους. Επιλέξτε PVC ή σύνθετο ξύλο με σύνεση για αποτυχία εξωτερικών στοιχείων. το υλικό είναι ακριβό, αλλά δεν θα αντικαθιστάτε τις μαρκίζες ή τα πέργκολα κάθε πέντε χρόνια.
  • Αντίστροφως, μην πέσετε σε «αναβαθμίσεις» που δεν θα επιστραφούν για δεκαετίες, όπως τα νέα παράθυρα με τριπλά τζάμια. Ξοδέψτε λιγότερα αντί για καλαφατίσματα και πάνελ καταιγίδας.
  • Αποφύγετε τις τάσεις για ακριβά αντικείμενα. Το διαχρονικό είναι πιο εύκολο να ζεις.

4. Αγοράστε υπολείμματα

Είναι ακριβό να κάνετε μια μεγάλη παραγγελία για κάτι νέο, είτε πρόκειται για πλακάκια είτε για ταπετσαρία. Αγοράστε υπολείμματα και επιστροφές. Αγοράστε ένα κομμάτι από φυσικό μάρμαρο για να το τοποθετήσετε ως σανίδα ζαχαροπλαστικής. Το μήκος προς πώληση μπορεί να κοπεί και να δεθεί για δρομέα σκάλας. Η άκρη ενός μπουλονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ρωμαϊκή απόχρωση ή κουρτίνα. Αναζητήστε μια παραγγελία πλακιδίων που απορρίφθηκε.

Αναζωογονήστε μια φθαρμένη είσοδο ή προσθέστε νέα προσωπικότητα με ένα ποπ χρώμα. Ιστορικά, η μπροστινή πόρτα ήταν συχνά φτιαγμένη σε ένα χρώμα έμφασης, διαφορετικό από το αμάξωμα και την επένδυση. Βελτιώστε τον φωτισμό ή τον εξοπλισμό. Φωτογραφία: Gross & Daley

5. Βασιστείτε στο χρώμα του χρώματος

Η βαφή είναι το απόλυτο καλλυντικό και φθηνό αν το κάνετε μόνοι σας. Βελτιώστε την ελκυστικότητα βάφοντας την μπροστινή πόρτα ή τα παντζούρια. Στο εσωτερικό, η επιλογή των ιστορικών χρωμάτων δίνει μια βάση εποχής στα δωμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα βαφής αντί για καλούπια ή ταπετσαρία για να χωρίσετε τους τοίχους (προτείνοντας ένα dado ή μια ζωφόρο). Το στένσιλ (ζωγραφική ενός σχεδίου μέσω ενός προτύπου κοπής) είναι φθηνότερο από την ταπετσαρία.

Έχετε αταίριαστα έπιπλα στην τραπεζαρία ή στη βεράντα; Βάψτε τα πάντα στο ίδιο χρώμα για να δημιουργήσετε ένα συνεκτικό σύνολο. Τα παλιά έπιπλα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με νέα μπογιά, είτε είναι μονόχρωμα είτε διακοσμημένα με ρίγες, σφουγγάρια ή σχέδια με ελεύθερο χέρι. Όταν έρθει η ώρα να βάψετε το εξωτερικό, χρησιμοποιήστε χρώματα και τοποθέτηση χρωμάτων για να τονίσετε (ή να διορθώσετε) τις αναλογίες και να κάνετε ένα ήπιο σπίτι που αξίζει μια δεύτερη ματιά.

6. Κάντε έξυπνες αντικαταστάσεις

Δεν χρειάζεται κάθε δωμάτιο ένα χειροποίητο ανατολίτικο χαλί. Οι πάγκοι συμπαγούς επιφάνειας είναι λιγότερο ακριβοί από την πέτρα και δεν απαιτούν συντήρηση. Το λινέλαιο και το πλακάκι του εμπορίου είναι οικονομικά και προσαρμόσιμα. Εξωτερικά, η χρήση PVC και σύνθετων υλικών αντί για ξύλο έχει νόημα σε υγρούς χώρους.

Το πραγματικό λινέλαιο είναι ένα όμορφο, ιστορικό προϊόν και συχνά μια δουλειά που φτιάχνετε μόνοι σας. Φωτογραφία ευγενική προσφορά: Steve Jordan

7. DIY — μερικές φορές

Τα κοινά έργα «φτιάξ’ μόνος σου» περιλαμβάνουν ελαφριά κατεδάφιση, προπαρασκευαστικές εργασίες και βάψιμο, μικρές επισκευές σοβά, μόνωση κτυπήματος, βασική ταπετσαρία και επισκευή ξύλινων παραθύρων. Πρώτα ζυγίστε την επένδυση σε εργαλεία.

Εάν απαιτεί άδεια ή πιστοποίηση, μην το κάνετε μόνοι σας. Μείνετε μακριά από υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, θεμέλια και στέγη.

εστιάτορες που έχουν επιλέξει τα πλεονεκτήματα τους: το σκαλοπάτι Karastan είναι κατασκευασμένο από μηχανή και ανθεκτικό. Φωτογραφία: Gridley + Graves

8. Χρησιμοποιήστε το Recovery

Μερικές φορές το αντικείμενο είναι λιγότερο ακριβό από ό,τι αν αγοραζόταν καινούργιο. άλλες φορές, Η ανάκαμψη εισάγει ένα μοναδικό σημείο εστίασης ή ιστορία μέσα στο σπίτι. Απλώς φροντίστε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων για να ενσωματώσετε μεγάλα κομμάτια και να πάρετε τις μετρήσεις μαζί σας.

  • Νέα-παλιά μετοχή είναι μια άλλη κατηγορία; ορισμένοι αντιπρόσωποι ειδικεύονται σε αχρησιμοποίητο εξοπλισμό περιόδου.
  • Δεν αγοράζονται όλες οι ανακτήσεις. Μπορείτε, για παράδειγμα, να σώσετε τις σανίδες από τη σοφίτα για να επισκευάσετε τα πατώματα στο ισόγειο.

9. Παρακολουθήστε τις πωλήσεις ακινήτων

Τα μεγάλα παλιά σπίτια χρειάζονται έπιπλα. Τα νέα έπιπλα είναι ακριβά. Τα έπιπλα αντίκες και τα vintage κοστίζουν συχνά λιγότερο, ακόμα κι αν τα κομμάτια χρειάζονται επικάλυψη ή επένδυση. Οι ζωντανές δημοπρασίες και οι πωλήσεις ακινήτων είναι φίλοι σας! Όλες οι τιμές αντικατοπτρίζονται σε τοπικές δημοπρασίες. Μπορείτε να βρείτε πολυελαίους, χειροποίητα υφαντά χαλιά, μαγειρικά σκεύη, βικτοριανά φωτιστικά, Fiestaware, έργα τέχνης, όχι μόνο έπιπλα.

Επιλέξτε βασικά στοιχεία που λειτουργούν σε όλες τις εποχές και τα αρχιτεκτονικά στυλ: καρέκλες Windsor, καναπέ με ρολό… κρεβάτια από ορείχαλκο και ρόκες Shaker… δέρμα στα μέσα του αιώνα. Δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από την αρχή εάν μετακινηθείτε. Φωτογραφία: Greg Premru

10. Αγοράστε κλασικά έπιπλα

Κλασικά κομμάτια μικρής κλίμακας αναμειγνύονται καλά και πιθανότατα θα βρουν μια θέση σε άλλο δωμάτιο ή στο διπλανό σπίτι. Αποφύγετε τα περίεργα δωμάτια και τους καναπέδες που δεν χωρούν από τη μέση πόρτα. Τα ποιοτικά έπιπλα είναι μια αξιόλογη επένδυση: φαίνονται καλά, γερνούν καλά και μπορούν να επικαλυφθούν. Είναι καλό να αγοράζετε μόνο ένα κομμάτι το χρόνο ή αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός. Μπορείτε να αγοράσετε φθηνότερα έπιπλα, π.χ. ξύλινα ρολά, λυγαριά, πάγκο, vintage κομμάτια, για να τα χρησιμοποιήσετε στο σαλόνι τώρα και, στη συνέχεια, να τα μεταφέρετε σε χώρο ηλιοθεραπείας ή βεράντα όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε πιο σημαντικά κομμάτια για τα κύρια δωμάτια. . Γνωρίστε το υποκείμενο στυλ του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να αγκαλιάσετε τη διακόσμηση εποχής. αλλά προσέξτε τη συμβατότητα και την αναλογία σε επιλεγμένα έπιπλα που θα εξακολουθούν να ταιριάζουν στο χώρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: